Gister was het weer tijd om naar het UMCG af te reizen voor de volgende chemo’s. Weer een rondje vincristine en doxorubicine. Ook zou hij eigenlijk weer moeten starten met de dexa, het middel waarvan hij zo van slag raakt. Maar in overleg met de oncoloog starten we hier maandagavond mee.

We moesten ons al vroeg melden om bloed te prikken. Het inmiddels bekende vingerprikje blijft toch een dingetje, maar dit keer verliep het relatief relaxed. Daarna even spelen op de tablet en al snel riep dr. Peek ons binnen. We bespreken even hoe het met Duuk gaat en Duuk klimt zelf al vast op de weegschaal. Dat is allemaal keurig. Hij groeit goed. De bloedwaarden zijn binnen en dat valt jammer genoeg een klein beetje tegen. Zijn HB en bloedplaatjes zijn prachtig. Maar zijn leuko’s (witte bloedcellen) zijn wat aan de lage kant. Niks om je zorgen over te maken en heel erg passend bij de fase van de behandeling waar we nu zitten, maar het betekent wel dat we even moeten wachten met de doxorubicine. Deze zou de waarden allemaal maar meer naar beneden halen en je wil niet dat zijn leuko’s extreem laag worden. Die kuur wordt dus even een weekje uitgesteld. En daarmee ook de orale chemo die hij thuis elke dag krijgt.

Plan de campagne: Gister vincristine gegeven, maandag starten met de dexa, dinsdag bloeddruk meten in Deventer, woensdag bloeddruk meten en bloed prikken in Deventer, donderdag naar UMCG voor de doxorubicine.
We gaan het weer meemaken….

Vanochtend werd Duuk moe en misselijk wakker. Ook voelde hij wat warm. Hij is op de bank gekropen en ik heb hem wat extra medicatie tegen misselijkheid gegeven en een paracetamol. Je ziet wanneer het begint te werken.. hij krijgt weer wat meer babbels en kruipt omhoog. Zo meteen nog even naar school om afscheid te nemen van groep 8 en van juf Nynke. En natuurlijk om de andere juffen een dikke knuffel te geven. Hij vond het maar niks toen ik op de kalender liet zien hoelang hij niet naar school hoefde.

Ondertussen zijn we, onder de naam Team Duuk! begonnen met een inzamelactie voor Kika. Eerst zijn we gestart met een doneeractie waar mensen al massaal op hebben gereageerd! Geweldig!
Ook willen we kinderkleren en andere spullen gaan verkopen, waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan Team Duuk. Mocht je nog iets hebben liggen, waarvan je denkt dat het nog wel verkocht kan worden en wat je wil doneren, stuur me dan een berichtje.

Doneren via de site kan ook nog steeds! Klik dan hier!