We zijn inmiddels een week verder. Duuk doet het, met de medicatie en het aangepaste schema met de chemokuren, goed. Tot nu toe weinig last. We hebben bloed laten prikken om zijn bloedbeeld te controleren. Dit zag er goed uit. Zijn waarden waren wel laag, maar dat is ook wat je wil zien een week na de kuur. Zijn Hb hangt ook tegen de ondergrens aan. Thuis dus goed in de gaten houden of hij niet bleker of moeier wordt. Het is zo lastig te zien als je hem elke dag ziet. Ook zijn bloeddruk blijft stabiel.

Dit weekend hebben we even niks gepland. De afgelopen dagen was het druk genoeg. Schoolreis, juffendag op school, thuis tot 2x toe tot laat zijn beste vriend over de vloer omdat ik even moest oppassen. Voor Duuk allemaal leuke dingen, maar ook slopend. De middagdutjes zijn dan ook wel heilig, anders is er aan het eind van de dag geen land mee te bezeilen.

Woensdag moeten we weer naar het ziekenhuis voor bloeddruk meten en bloedbeeld prikken. Volgende week (6 juli) moeten we naar het UMCG voor de volgende kuren. Hij krijgt dan weer de 2 kuren die hij vorige keer ook kreeg (vincristine en doxorubicine) en hij moet dan weer starten met de dexamethason. Ik vind het erg spannend. De 2 kuren samen gingen goed, maar dexamethason triggert heel veel extra bijwerkingen en zet alles onder een vergrootglas… wat brengt het dit keer te weeg?

Voor nu proberen we te genieten van dit moment en kijken we niet te ver vooruit…..
Moeilijk… maar we doen ons best…